Nyhedsbrev nr. 3

Velkommen til T-Lounge Societys 3. nyhedsbrev

I dette nyhedsbrev præsenterer vi International Transmindedag, som vi år arrangeres i sambejde med en lang række LGBT-organisationer. Desuden fortæller vi om generalforsamlingen, som vedtog at indføre et kontingent på 40 kr. pr. år. Endelig fortæller den nye bestyrelse om sit store infrmationsprojekt om køn med udgangpunkt i videoer med transkønnede og andre genderqueer personer.

 

International Transmindedag sætter fokus på manglende behandling

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance – en dag hvor man mindes de transpersoner, som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller på anden måde er blevet ofre for hatecrimes og transfobi.

International Transmindedag sætter i år fokus på de mennesker, som bliver tabt af systemet i Danmark. Unge transkønnede, der vælger selvmord som den eneste udvej, fordi de synes livet er for tungt. Ældre som vælger at tage direkte til udlandet for at få operationer og hormoner.

Behandlingssystemet i Danmark er for stift. Det betyder en langsom psykisk død for mange af de transkønnede, for man tager alvorligt skade på sin sjæl, når man går i længere tid uden behandling. Det gør de fleste transkønnede helt desperate, og der er et stigende antal af mennesker, som vælger at købe sig til hormonbehandling over internettet og derved er i reel fare for at overdosere sig selv.

Vi vil fokusere på den manglende støtte og opbakning fra det offentlige system. Hvem skal bære ansvaret for den forringede mentale helse blandt de transkønnede?

International Transmindedag 2015 markeres med et fakkeltog fra Vesterbros Torv til Onkel Dannys Plads, hvor der vil være en mindre mindehøjtidelighed. Det sker fredag d. 20 november kl. 18.

Arrangeret af: T-Lounge Society, LGBT Danmark, Copenhagen Pride, BLUS, Øjne i natten/Stop had, Warehouse9, Normstormerne og Transvestitforeningen i Danmark – TiD.

For yderligere oplysninger henvendelse til T-lounge Society Tirsdag og Torsdag kl. 14 – 17, på telefon tlf. 3324 9449 eller mail; info@tlounge.dk

 

T-Lounge Society’s trans-informationsprojekt

Køn kan betragtes på mange måder, men hvad er egentlig kønsidentitet? Den traditionelle opfattelse er, at der er to køn – mænd og kvinder – men det er langt fra hele sandheden. Der findes mange flere måder at opfatte kønsidentitet og seksualitet på.

Vi vil lave en film, der giver et nuanceret og mangfoldigt billede af kønsidentitet. Det vil vi gøre via interviews med henholdsvis transkvinder, transmænd, genderqueers, transvestitter og andre personer, der ikke føler, de passer ind i den traditionelle opfattelse af køn.

Derfor vil vi gerne opfordre netop dig at bidrage med et kort interview. Skriv gerne til os, hvis du har lyst til at medvirke. Vi kan filme hver torsdag ml. 14-17. Hvis du går på arbejde eller i skole eller bare bor langt fra København, kan vi arrangere en aftenoptagelse eller i en weekend.

 

Generalforsamling i T-Lounge Society

Vi havde generalforsamling i T-Lounge Society d. 27/10 2015. Valgt til bestyrelsen blev:

Erik Hansen, har været aktiv i T-lounge før, nu er han her igen. Har lavet et godt stykke arbejde for Den rullende have, events: ”Regnbue-Børne Festival” samt ”Digte og musik i den rullende have”.

David Zennaro, aktiv i LGBT-bevægelsen i mange år, var med i vores film ”Mennesket bag”, han vil gerne lave mere audiovisuelle projekter.

Malene Andreasen, blev valgt som kasserer.

Det blev vedtaget at indføre et medlemskontingent på 40 kr. årligt. Kontingentet giver adgang til foreningens arrangementer.

Formålet blev revideret lidt, så det nu lyder sådan her:

T-Lounge Society er en almennyttig/frivillig forening for transpersoner og deres vennner. T-Lounge Society har til formål at gøre opmærksom på rettigheder og vilkår for transkønnede i Danmark gennem sociale og kulturelle aktiviteter. Foreningen arrangerer bla. Cafe-events, fester, seminarer og kønspolitiske debatter. T-lounge Society er selvorganiserende og skal udvikle sig løbende og tilpasse sine aktiviteter til medlemmernes behov og ønsker.

 

Ny hjemmeside – tlounge.dk

Vores hjemmeside er lagt over hos en ny udbyder og er helt frisk. Vi vil gerne have input fra flere mennesker, både som tekst, video, lyd og billeder. Du kan følge med her: http://www.tlounge.dk/

 

T-LOUNGE SOCIETY

Åben kontortid, rådgivning og information: tirsdag kl. 14 – 17
Køn og Kaffe: torsdag kl. 14 – 17

Onkel Dannys Plads 7
1711 København V, Denmark
Tlf: 33 24 94 49
Op af jerntrappen på siden af Råhuset, 1. sal

 

Med venlig hilsen
T-Lounge Society

PS: tilmeld jer nyhedsbrevet her under:

About the Author

Malene Andreasen
Projektleder T-lounge Society

Be the first to comment on "Nyhedsbrev nr. 3"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*