Den danske pige – en oplevelse for alle

Torsdag d. 4/2 var jeg i Grand til premieren på “Den danske pige”. Med åbent sind havde jeg på forhånd fravalgt at læse om den polemik, der netop har været omkring denne film.
Jeg synes det var en meget smuk film. En kærlighedsfilm, som bl.a. beskrev angsten for at miste den man elsker. Hvor svært det kan være, at finde sin identitet og stå ved den. Almenmenneskelige spørgsmål, som berører alle, ikke kun transkønnede.
I min optik er der ingen belæg for den kritik, jeg nu oplever bl.a. her på FB, men også i pressen. Vedrørende snakken om cis-kønnede skuespillere kontra transkønnede skuespillere, vil jeg kun sige, at mange af de sent udsprungne transkønnede (som jeg) altså også har levet et liv som cis-kønnede, indtil vi opdagede, at det ikke var nok for os.
Vi traf et valg, fordi vi ikke kunne andet. Og det nærmer sig berøringsangst, hvis vi ikke vil anerkende, at det har været en smertefuld proces, fordi det har inkluderet tab. Af dels vores nærmeste og vores vennekreds.
Det har aldrig været gratis at tage sit liv i egne hænder og agere på det.

Erik Hansen

About the Author

Erik Hansen
Erik Hansen er transkønnet, 56 år gammel og har før været aktiv i det transpolitiske arbejde. Efter en længere pause er han tilbage i T-Lounge Society.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*