De forklædte piger fra Kabul

Denne bog er en indsigt om køn i Afghanistan, men også en indsigt i at være transkønnet.
Men hendes overvejelser om transkønnede, ser ud til være præget af forholdene der og nok en snak værd.

MORGEN I KABUL. Politiker og parlamentsmedlemmet Azita står op og klæder sin yngste datter Mehran i drengetøj. Hun har klippet datterens lange, sorte hår ned til hovedbunden og forvandlet hende til en dreng. Barnet svarer ikke længere, når man kalder på hende ved hendes rigtige navn Mahnoush, der betyder måneskin.

Azitas mand er godt tilfreds. Nu er han ikke længere en mislykket far til fire piger i Afghanistan, hvor kun drenge og mænd regnes for noget.

Azitas og Mehrans historie er et af flere tankevækkende og fascinerende portrætter af mødre, som forklæder deres døtre som drenge, og piger, der vokser op som bacha posh. Med kort hår og bukser bliver verden større. Piger kan lege frit, se andre mennesker i øjnene og gå i skole. De forklædte piger fra Kabul er en fortælling om opfindsomhed, kollektivt selvbedrag og hemmeligt oprør. En rystende reportage om kvinders vilkår og værdi i en krigszone, der sætter magt, køn og identitet i vores eget samfund i relief og vidner om menneskers modstand mod undertrykkelse til alle tider.

ISBN-13:9788771379327

Kan fået hos boghandlerne

men også på biboleteket – ereolen.dk
Den er også som lydgog

Her er en omtale af bogen i Vidensbanken om kønsidentitet

About the Author

Malene Andreasen
Projektleder T-lounge Society

Be the first to comment on "De forklædte piger fra Kabul"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*